Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1924. Ο πατέρας του καταγόταν από την Λόφου και η μητέρα του από τον Άγιο Γεώργιο Συλίκου. Φοίτησε στην Β΄ Αστική Σχολή Λεμεσού και μετά την αποφοίτηση του ρίχθηκε στην βιοπάλη. Παρακολούθησε νυκτερινά μαθήματα από καθηγητές φίλους της οικογένειας. Εξάσκησε διάφορα επαγγέλματα όπως επιπλοποιός, κουρέας, παντοπώλης κ.α. Το 1961 μπήκε στο δημοσιογραφικό επάγγελμα ως ανταποκριτής των εφημερίδων «Χαραυγή» και «Ελευθερία» μέχρι το 1988.

Ασχολήθηκε με την λογοτεχνία και την ποίηση από τα παιδικά του χρόνια. Αρκετά κείμενα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Γράφει αρκετούς στίχους καρναβαλίστικων τραγουδιών μεταξύ των οποίων το γνωστότατο «Μεσ' τη Λεμεσό μας και πάλι».

Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από τον γιο του τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα. Έχει εκδώσει έντεκα ποιητικές συλλογές. Άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία 50 ετών και έχει εκθέσει το έργο του σε εννέα ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, του Συνδέσμου Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου, της Ένωσης Λογοτεχνών και του Συνδέσμου Αυτοδίδακτων Ζωγράφων.